Šlehaná feta | s červenou řepou jak na obláčku

šlehaná feta

 

Lehká večeře nebo součást stolu s mezze talířky. Osvědčená kombinace slané fety a sladké červené řepy nezklame. Okouzlí i zarputilé odpůrce této zeleniny.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • feta
  • řecký jogurt
  • olivový olej
  • červená řepa předvařená
  • vlašské ořechy
  • sušené brusinky
  • citron
  • petrželka
  • sůl 

POSTUP:

Fetu rozetřete vidličkou, smíchejte s řeckým jogurtem a olivovým olejem. Celé vyšlehejte šlehačem do krémové konzistence.

Červenou řepu (předvařenou) nakrájejte na malé kostičky, přidejte nasekané vlašské ořechy, petrželku, sušené brusinky, citronovou šťávu, sůl a olivový olej.

Krém z fety rozetřete po talířku a navrch naskládejte směs z červené řepy.

Nakonec pokapejte olivovým olejem (nebo citronovým olejem).

K tomu se samozřejmě hodí domácí pita chléb :-)

 

Kali orexi!